FREDAGSMYS
Från att vi skulle ut på landet och sitta vid sjön och grilla blev det ändrade planer på grund av regn. Men lika mysigt hade vi hemma hos Ulle och Robban och grillat blev det! Alltså de har det så fint i utbyggnaden med alla fönster! Man får inte äta med ögonen när man äter grillad banan med choklad men herregud vad gott det är!
LÅNGKLÄNNING FAST SOM KJOL
Solbrillor Lindex // Tee H&M // Långklänning Ärvt av mamma // Bälte Gina Tricot // Sandaler Heppo.se Ett enkelt sätt att variera en långklänning på är att dra över en tee och använda den som långkjol. Dessutom blir det lite nerdressat till vardags. Bara älskar färgen och mönstret på klänningen och vet ni vad? Det är min mammas gamla sparade som hon hade när hon var ung! Ser fram emot kvällen som ska spenderas med vänner och våra karlar ute i Sara och Lukas stuga på landet med grillning!
bSafe -en app för vår trygghet
VIKTIGT -LÄS! Nu vill jag ta upp en väldigt viktig sak bland all yta. En sak som kan rädda liv och få framförallt oss kvinnor att känna oss trygga när vi går ensamma på kvällen! Jag kommer ihåg när jag var yngre och fick en liten nyckelknippa av mamma som man kunde dra ur en plugg ur så började ett larm tjuta. Ett överfallslarm helt enkelt. Det mindre smidiga var att man ofta glömde ta det med sig och inte hittade det så lätt i väskan. Men är det något vi alltid har med oss är det ju mobiltelefonen och nu har bSafe lanserats i Sverige, ett överfallslarm i mobilen. Det är en norsk tjej vid namn Lisa som driver en politisk blogg på motsvarande svenska Aftonbladet som har varit med i ett projekt för lansering av en denna gratis app för kvinnors trygghet. App:en heter bSafe och finns för gratis nedladdning på Appstore. Det fina med det hela är att man kan lägga till Guardians i appen. Det innebär att när man trycker på SOS-kanppen skickas även ett sms till alla man lagt in som guardians att larmet är utlöst tillsammans med en karta som visar vart man befinner sig. Dessutom kan man för 12 kr extra i månaden även använda funktionen Follow me. Då kan man välja en person som får ett sms där han/hon kan följa din väg hem från sin mobil. Jag bara känner sån lättnad. Vilken grej. Jag har tyvärr en del vänner som råkat ut för hemskheter när de själva gått hem på kvällen och är därför väldigt rädd för det själv. Men det här är verkligen en trygghet på vägen mot att våga gå själv. Så snälla alla fina tjejer som läser min blogg och som jag bryr mig om, gå raka vägen in på appstore -sök på bSafe och ladda ner den gratis. Sprid till dina vänner och tänk på att det verkligen kan rädda liv!

Här kan du läsa mer om bSafe >>