RIKTIGT GOD MORGON
 
Något av allt jag njuter av som mammaledig är att sitta i lugn och ro och äta frukost och läsa tidningen. För när Leonard har fått sitt första mål mat på morgonen somnar han om någon timme eller två och då har jag min morgonstund. När jag jobbade sov jag så länge jag kunde (oftast för länge) fick kasta mig in i duschen, på med kläder och smink, bre två mackor och sen äta i bilen. Så att slippa den stressen och istället bara njuta är i sig livskvalité nu.
 
Jag älskar frukost och nu när chiapuddingen gjort entré i mitt liv njuter jag ännu mer. Alltså det är så himla gott. Konstigt egentligen eftersom det inte smakar så jättemycket men jag vet inte vad det är, den har tagit mig med storm. Jag har testat lite olika varianter nu men kommit fram till att 2 dl mjölk, 3 msk chiafrön och 1 krm vaniljsocker är bäst (ja, jag testade vaniljpulver men det var ju inte ens i närheten så gott). Bara blanda ihop och låta stå i kylen över natten. Hade hallon och banan och sånt på i början men nu äter jag det bara rakt upp och ner. Blandingen räcker till två glas. På riktigt, när jag vaknar är första tanken att jag strax ska få äta min goda chiapudding. Kul att man kunde finna ett nyttigt beroende för en gångs skull!
#1 - josefin

Ja det kanske är dags att ge det där med pudding till frukost ett försök, det ser bara så.. slemmigt ut..!

#2 - Caroline

Helt sjukt att jag, precis som du, tycker att det är ett självklart val på morgonen. För det är ju helt sjukt konstigt! Jag äter 1dl mandelmjölk, 1,5 msk frön och 1/2 krm vaniljpulver. Jag ska testa med kako och jordnötssmör imorgon. Kanske också landar på naturell. 😊

#3 - Johanna

Ja det blir annorlunda med tid när man har barn, många långa pauser. Tyvärr har jag inte fått till det att lägga ifrån mig sovande bebis, så för mig går mycket av tiden i soffan framför tvn…Men det är mysigt det med!

#4 - Marie

Chiafrön är onödigt dyra tycker jag, bor i Finland så det kan ju variera mellan priserna. Här kostar ett inte så jättestort paket typ 12 euro, motsvarar i kronor ungefär 120. Min snålhet stoppar mig från att haka på trenden just nu men ska nog testa snart och avgöra om det är värt priset;)

#5 - Sofia

Gud vad gott :D

#6 - Sara

Hej Beata! Älskar också chiapudding :-) mitt tips är att inte använda vanlig mjölk utan någon produkt (t.ex Alpro soyas kokosmjölk, mandelmjölk, sojamjölk eller dyl) så kroppen mer effektivt kan ta upp järnet som finns i chiafröna :-) komjölk försämrar upptagningsförmågan och för oss tjejer är ju all påfyllnad av järn i kroppen superviktig :-) kram!