Fjärde advent i luciakronan

Nyförälskelse i rosa. Ton i ton är alltid fint så jag matchar de nya gardinerna med en annan nyans av rosa på bordet. Köpt på metervara, fållad och tvättad för att få den sköna kvalitén. Med risk för att behöva tvättas ofta såklart men när Leo äter kladdig mat eller blåbär som han gjort nu ett tag så viker vi bara upp duken för att slippa för mycket spill. Den passar så fint till de grå stolarna tycker jag! 


Luciakronan då! Letat febrilt sen november efter en sån adventsljusstake och fann den på tredje advent. Loppis såklart med en massa krusiduller på i form av plastäpplen och bär. Det gäller att se bortom sånt. Med virad Eucalyptus runt blev den precis vad jag önskat och idag har vi firat in fjärde advent med den. Nu blir det jul på Kolmården! 

Tomteverkstad

Har lite tomteverkstad så här på lördagskvällen! Dricker glögg, slår in klappar och försöker få till några lite extra fina. På bilderna skymtar två loppisfynd i mässing och min nya fina linneduk i rosa! Den har jag och Leo fållat upp och sytt, han satt i mitt knä och hjälpte till att gasa symaskinen :) Tomtarna har jag ärvt av min farmor, älskar gammalt julpynt. Återkommer med fler bilder på det som skymtas då!

Rosa sammet

Vi har livat upp det grå här hemma med lite rosa sammet längs väggen bakom vår nya stora soffa! Det ger sånt mys men även lite lyxig känsla med sammet. För att lätta upp det lite till våren och sommaren sen kan man hänga någon skir gardin intill. Precis som i resten av huset har vi satt skenor i taket så man lätt kan dra för fönstren när solen skiner för starkt. Gillar verkligen den dovt rosa färgen, mums!

Kudden till vänster och den rosa längst fram köpte jag på samma ställe som gardinerna, en lokal tygaffär som heter Strömma. Den högra kudden är från Rusta! Gillar de små detaljerna med bollar och knappar

Äntligen har vi hittat en stooor matta också som passade. En mörkare grå lite flätad i utseendet från Ikea. 

Girlangen i guld, blått och grått är ett julpynt jag köpte på Lagerhaus förra året.