HURRA FÖR LIVET

För drygt en vecka sedan kom som vanligt brevet efter min årliga magnetkameraundersökning. Men det var inte alls som vanligt. Det var inte de lätta orden att allt ser normalt ut. Istället läser jag om och om igen att det hittats en förändring i vänster bröst. Alltså på sekunden rasar hela livet. Det där brevet skulle jag aldrig få. Aldrig någonsin! Herregud vad man hinner grubbla, trycka undan, fundera över livet och gråta på en vecka. En hel karusell av känslor. Men så idag började livet om igen! Det hittades ingenting på min nya kontroll. Lättnaden. Herregud! Om sex månader ska jag göra ny magnetröntgen för att få det bekräftat igen. Så innerligt tacksam över sjukvården och livet alltså.

Delar med mig och önskar att ni känner igenom brösten en gång i månaden. Upptäcks det tidigt finns det så stor chans att överleva idag. Just det har varit en tröst under dagarna av väntan och förtvivlan. Men jag slapp få beskedet som var tredje kvinna får. Jag tänker på dom. Det är ryslig statistik. En andra och sista önskan är - var med och bidra till Rosa Bandet och Cancerfonden på ett eller annat vis ❤️

Imorgon ska vi börja leva livet igen!

#1 - Anonym

Hej!
kräv att få thermografi istället.. mammografi är ju väldigt cancerframkallande och inte direkt hälsosamt! Skriver det här i all välmening, det finns bättre metoder men man måste krävs dom.. ju fler som kräver ju större chans att det blir bättre för alla!

#2 - Isflingan

Skickar en varm hälsning till dig med önskan om att det fortsätter gå bra framöver. Och kom ihåg att leva livet. Livet är alldeles för kort för att inte levas och framförallt upplevas :)

#3 - Karjoh77

Vilket underbart besked! Jag är en av dom som för 4 år sedan fick det där fruktade beskedet. Jag hade en vecka innan fått mitt andra barn. Kommer aldrig glömma den dagen. Trodde då att livet var över och att mina barn skulle få växa upp utan sin mamma. Men efter mycket tuffa behandlingar och ett antal operationer så ska jag nu vara frisk. Lever dock varje dag med skräcken för återfall. Försöker att leva i nuet och ta vara på livet och njuta av min fina familj. Tack vare forskningen så sitter jag här idag. Tack snälla du för ditt engagemang och generösa bidrag.