2017 som gravid
(null)

(null)


(null)

Har ju större delen av det här fina året burit runt på vårt andra barn! Det började med fyrverkerier på Valborg och kanske, kanske avslutas med fyrverkerier på självaste Nyårsafton imorgon. Minns att vi tänkte så när vi stod där med Leonard och våra vänner och tittade när det sprakade på himlen och vi dagarna innan hade plussat. Så lustigt att vi är framme där nu.

En graviditet helt olik den tidigare skulle det bli. Inte konstigt att vi trodde det var en tjej där inne först. Jag är också en sån som måste testa alla skrönor och verkligen allt tydde på det. Precis som all skrock stämde så bra när Leonard låg i min mage. Väl på ultraljudet såg vi ingenting (Leonard visade paketet med en gång) men barnmorskan kunde se och överraskade med en liten pojke. Så himla självklart att Leonard skulle få just det - en lillebror. En lillebror som han nu valt namn åt och längtat efter så länge. 

Så älskad redan där inne magen och jag kan knappt bärga mig längre. Vem är det där inne? Är det en ny liten Leo? I vilket fall ett nytt litet liv att älska och dela med en förväntansfull storebror. Så annorlunda allt kommer bli. Nervös för tvåbarnslivet men målbilden just nu är självklart första mötet för bröderna! Som jag ser fram emot det. 

I "smyg" har vi faktiskt hoppats på en januaribebis, inte för att det egentligen spelar någon roll men för att det känns lättare att fylla först än sist på året. Nu är det de sista skälvande timmarna innan 2017 blir 18 och det har aldrig varit så nära. Lägger mig skapligt nervös här nu för sista gången det här året och med nya känningar nedåt, fast det har han ju lurat oss med tidigare också. Det är bara så spännande! Som han hållt oss på halster hela december. Ska vi få skåla in det nya året eller ska han komma imorgon som en annan raket? 

Tedrickare
(null)

(null)

(null)

God morgon dagen innan självaste nyårsafton och ingen bebis på gång! Vi myser på med långfrukost. 

Har fått så fina julklappar i år! Jag som inte är någon kaffedrickare har nu äntligen en ordentlig tekanna. Älskar denna, så fin! Det är den från Lagerhaus som jag har bloggat om tidigare och det hjälpte ju uppenbarligen =) Ni vet ju att jag har en förkärlek för klarglas och denna passar perfekt med mina loppisfyndade koppar och småglas från Granit! 
Due date +2
(null)

Tänk att jag gått snart hela december månad. Den mest spännande månaden någonsin. Skulle det bli lucia, pappas födelsedag, julafton? Det är nu två och en halv dagar kvar på året och det skiljer nu dessa dagar på om det ska bli 3 eller 4 år mellan Leonard och lillebror. & om han ska fylla först eller sist på året. Blir det en nyårsraket?

Igår natt var det som att allt det onda jag haft försvann. Jag kunde röra mig lättare i sängen, ta mig upp smidigare och inte vagga som en anka till toan. Som att det blev tomt i magen. Fast han har fortsatt röra sig precis som innan så jag blev aldrig orolig. Funderat på om han kanske åkt ner och fixerat sig? Inatt trodde jag att något skulle sätta igång. Kände lite ner i ryggen. Men nu är det som vanligt igen. 

Leonard tror han kommer "kanse på onsdag" nu, så ja vi får väl se vad 3 januari har att bjuda på!