Vecka 35
(null)

(null)

(null)


Fem veckor kvar nu och magen har sjunkit! Kommer inte ihåg när den sjönk på Leo. Kommer jag föda snart liksom? Känns ju inte som jag kommer orka vara gravid så länge till men är ändå så inställd på januaribebis. 

Leonard fortsätter att prata om och med sin lillebror och allt han ska få låna av honom när han kommer. Hoppas verkligen det där håller i sig! Vi tänker att Leo ska få vara hemma ordentligt där i början och verkligen få vara med och ta hand om sin bebis. 

Har inte blivit nervös för förlossningen än, känner mer att den troligtvis kommer gå lättare och fortare än sist. Mer nervös och hoppfull är jag för att amningen ska fungera bra. Tänker också på livet som tvåbarnsmamma. Hur gör man? Hur lyckas man komma iväg med två sen när Leo ska börja föris igen? 

Just nu sover jag mest, ja på dagen efter jobb, för nätterna är det svårt. Har ont och vaknar hela tiden. Men känner att vilan gör gott ändå! 

Lillebrors vagga står redo och bäddad i vårt sovrum och en elefant har flyttat in. Att packa BB-väskan står på tur! Skulle känns skönt att ha den färdig om det händer. Kom på att jag uppdaterade min lista efter förlossningen med Leo när man visste vad man verkligen behövde där och då. Här finns den om någon annna vill ha tips! #1 - Anonym

Jag tänkte med att andra förlossningen skulle gå lättare och snabbare. Men fy farao vad fel jag hade. Det var det värsta jag varit med om, första förlossningen var underbar. Hade så fina tankar om förlossning nummer två men det var allt annat än bra!

#2 - Anonym

Hej! Har nog aldrig kommenterat trots att jag länge tittat in på din blogg! Fantastiska bilder och massor av inspiration för hemmet! Tack för det! Så härligt att läsa att Leo får vara hemma en tid! Tror att det är oerhört viktigt för anknytningen till den nya familjemedlemmen! Det är en omställning att få ett syskon så det är bra att inte känna dig bortskuffad! Jag hade mitt äldsta barn hemma ett år när hans syster kom och det har en fantastisk tid. Han var ingen pojke dom tyckte om att gå till förskolan så det kändes bra att kunna ge honom den tiden. Jag tyckte det var en omställning att bli tvåbarnsmamma! Det mest fantastiska är att se syskonkärleken! Ibland i början har jag känt mig otillräcklig som mamma när orken inte räckt till. Eller när man inte kunnat ge bebisen direkt uppmärksamhet för att den stora pockar på uppmärksamhet. Men efter ett tag landade jag. Kärleken kommer ju nu inte bara från oss föräldrar utan dessutom från ett syskon!
Önskar dig all lycka till i allt som komma skall! Sov när du får chansen och njut! Kram från en annan mamma

#3 - Anonym

Har läst din blogg sedan du skrev om bröllopsplaner och har alltid gillat både vad du skriver och vilken känsla dina inlägg ger. Vi var beräknade samma dag med våra barn 2014 men jag födde en dag efter bf så min son är några dagar äldre 😊 Du har säkert hört det hundra gånger men efter ett par månader så känns det som bebis alltid har funnits! Här är lillasyster ett år och det känns som hon alltid har varit en del av familjen😊 Självklart finns stressiga stunder och även stunder när man känner att man inte räcker till, men när man ser hur syskonen leker ihop så smälter man! Tänk att man kunde få världens bästa barn två gånger i rad liksom!

#4 - S

Kan verkligen tipsa om Amningshjälpens två facebookgrupper, guld värda💛

#5 - S

Kan verkligen tipsa om Amningshjälpens två facebookgrupper, guld värda💛

#6 - Emma

Hej, undrar om du på något vis skulle kunna göra din blogg mer kompatibel med bloglovin? Jag läser alla bloggar jag följer genom bloglovin och tycker det är himla smidigt! Men din blogg (och några till, Ulles t.ex (colorelle dvs)) måste man ändå klicka sig in på själva bloggen för att kunna läsa hela inlägget istället för att hela syna i bloglovin.

#7 - Anonym

Hej, blev så nyfiken på din upplevelse av amningen med Leo efter att ha läst det här inlägget.
Skulle vara kul om du ville dela med dig av din upplevelse i ett inlägg t.ex.
Kram

#8 - Anonym

Hej, blev så nyfiken på din upplevelse av amningen med Leo efter att ha läst det här inlägget.
Skulle vara kul om du ville dela med dig av din upplevelse i ett inlägg t.ex.
Kram

#9 - Josefin

Måste tipsa om Amningshjälpens slutna grupp på Facebook, den är ovärderlig! Och kontakta en hjälpmamma på Amningshjälpen om du får problem, ingen har bättre kompetens än de. Boken ”Amning i vardagen” är också guld. Tack för en mysig blogg och lycka till!!

#10 - Caroline

Andra förlossningen brukar ju bli lättare, och gå ganska snabbt så vänta inte för länge med att åka in! Jag hann bara vara tio minuter på förlossningen innan lillasyster kom, och sen åkte vi hem efter sex timmar. Ville bara hem så att vår familj skulle vara "hel" och storebror fick träffa sin lillasyster.
Det bästa tipset jag fick inför att bli tvåbarnsmamma var "följ det äldre barnet". Han fick lägga ribban för aktiviteter om dagarna, den nyfödda går ju med på vad som helst så länge man kan ha vagn eller bärsele med. Och då känns det nästan som att storebror får MER uppmärksamhet än tidigare när man hittar på massa kul med honom, inte mindre som man ju oroar sig för. Och med massa kul menar jag inget avancerat, mer typ biblan, skogen, lekplatser, osv. Jag tyckte nästan tiden efter andra barnet kommit var mer magisk än när första var nyfödd. Man är tryggare i sig själv och får komma nära det stora barnet igen som jag insåg att jag glidit ifrån mer än jag trott när han börjat på förskola.
Stort lycka till, du kommer klara det galant!