Napp, blöja och- vällingfri
(null)


Är hemma med min myskorv idag som har feber. Leonard är i vanliga fall väldigt energisk så det är rätt himla mysigt nu när han mest vill ligga runt magen och mysa i mitt knä. 

Ni undrade hur vi gjort med napp, blöja, välling och det passar ju bra att svara på en dag som denna. Nappen tror jag att jag nämnt tidigare att vi lämnade hos Bamse i våras. Vi hade pratat väldigt mycket under en tid innan om att Bamses bebisar skulle få napparna så Leo hann förbereda sig. Han fick packa ner alla nappar i en påse och rita ett brev till Bamse. Sen tillsammans med sin bästis Vera fick de stoppa ner napparna i kistan på Kolmården. Ungefär fem kvällar, och då och då om dagarna, var jobbiga med gråt och gnäll efter nappen sen var den som bortblåst. 

Att sluta med blöjan tog lite längre tid för oss. Vi började i somras när han kunde springa mycket naken och vara ute. Han fick kissa endel ute vid träd och sånt för det tyckte han var kul. Vi säkrade upp bilfärder och längre utflykter med blöja till en början. Och nätterna såklart eftersom han fortfarande drack välling. Vi lät Leo ta det lite i sin takt och stressade inte fram något. Tillslut var det han som ville kissa och bajsa på pottan eller toan mest hela tiden och blev väldigt stolt när han gjorde det och vi var ju inte sena att peppa och heja. När han sen började förskolan igen efter sommaren blev det några olyckor i kalsongen när han inte riktigt hann. Vi pratade mycket om det med honom och att man måste gå direkt och slippa bli blöt och kladdig i byxan. Vi sa sen att han skulle få en bajspresent om han klarade hela veckan och det gjorde han. Sen var det färdigt! Gillar inte att muta men det kändes mer som en belöning för han varit så duktig. Så fort vi sen slutade med vällingen blev han torr om nätterna med och någon vecka senare vågade vi ta bort blöjan och så fort han vaknade på morgonen fick han kissa! 

Vällingen då, den var lika "enkel" som nappen att sluta med för oss. Eftersom vi ville få honom helt blöjfri insåg vi att vällingen måste bort. Vi försökte först med att bara strunta i att göra välling och ibland var han nog så trött att han glömde det själv. Sen sa vi att vällingen var slut i affären så vi inte kunde köpa ny. Precis som med nappen blev det lite gråt och gnäll några kvällar innan även den var som bortblåst! 

Så plötsligt blev han så stor. Nu funkar han ju som oss! Vårt mål var att få till det här innan lillebror skulle komma. Redo att bli storebror kan man säga ;) Om nu någon orkade läsa allt det här hoppas jag att jag kanske kunde bidra med något tips i alla fall :) Så där gjorde i alla fall vi i stora drag! 


#1 - Amanda

Orkade definitivt läsa allt,uppskattar längre och lite mer personliga inlägg☺

Svar: Roligt att höra! Får bli mer sånt igen då ☺️
Beata Nison

#2 - Anonym

Båda mina barn har slutat med välling så fort det ätit gröt! 7 månader har båda min barn blivit flaskfria. :)
Bra jobbar för er del! Låter som ett bra upplägg!

Svar: Oj snabbt jobbat! Desto tidigare desto skönare ju 👍🏻☺️
Beata Nison

#3 - Ellen

även om jag själv inte har några barn (än) så är det kul att få tips :D

Svar: Hehe så bra 👍🏻☺️
Beata Nison

#4 - Nina

Tack för tipsen! Just nu känner jag bara ve och fasa inför att ta bort napp och välling. På senare tid, vår son är 1 år och 3 månader, så har han velat ha napp mer och mer. Sån var han inte förr. Och på kvällarna går han ibland till köket och pekar på vällingflaskan. Han börjar nog veta vad han vill ha och kan testa oss...

Svar: Vet, kände precis likadant innan. Leo älskade sin napp och även vällingen. Tillslut hade han nappen mer än han var utan den. När vi var hos tandläkaren när han var två och ett halvt sa hon att hans tänder börjar forma sig utåt efter nappen MEN att om vi slutade tvärt skulle de gå tillbaka. Blev livrädd och det var därför vi slutade då och hans tänder är jättefina! Dessutom sa vi efteråt att herregud hade vi vetat att deg var "så här lätt" hade vi gjort det tidigare! Lycka till när ni väl kör!
Beata Nison

#5 - Alexandra Regina

Tack för tipset! Ska lägga det i minnet :)

#6 - Emmet

Har inget tips om varken napp eller välling för min dotter har inte använt eller ätit det. Men ang blöja så ropar jag om babypottning/ec, något vi gjorde från att dottern var 8 mån. Och vid 22 mån tog vi bort blöjan helt enligt metoden potträning på 3 dagar!

#7 - Emmet

Har inget tips om varken napp eller välling för min dotter har inte använt eller ätit det. Men ang blöja så ropar jag om babypottning/ec, något vi gjorde från att dottern var 8 mån. Och vid 22 mån tog vi bort blöjan helt enligt metoden potträning på 3 dagar!

#8 - Martina

Visst är det lite skönt att ha den biten överstökat ☺️ Förra sommaren försvan både blöja o napp för storasyster. I somras körde vi potträning med tvillingarna. Nu är det bara napparna kvar. Dom är nu 2,5 år och det känns som en lång bit kvar 🙈 De triggar varandra så mycket..
Storasyster var nästan 3 när hon slutade men tänderna har blivitjättefina trots tandläkarens "varningar" 👍🏻