UA-92102508-1 Beatas.se - september 2017

Soffhörnan

Här myser vi gott nu! Så skön soffa, verkligen krypa upp i-myskänsla. Vi har alltid tänkt på att få plats så många som möjligt och kunna sitta och fika bra och bla, bla, bla. Men mest av tiden är det ju bara vi tre, snart fyra ihh =) och då vill vi ha mer mys! Nu sedan uterummet kom till har vi ju dessutom en sittvänlig fikasoffa där. Dit ut åkte förresten vårt stora soffbord för det passade inte riktigt här längre, utan de fick bytas mot varandra. 


Blev bra med sammetsgardinerna till då tyget på soffan slår lite mot det. & så blandar jag grönt, blått, grått och rosa - favoritfärgerna. Vi funderar också på att utöka hörnsoffan med en fåtölj i samma serie från Ikea (Söderhamn) och sedan ser jag fram emot den första brasan i kakelugnen i år! 

Att göra en Hortensiakrans

Nu har jag äntligen fått till min krans av Hortensia! Hade köpt höstigt blå och vinröda krukväxter men tyvärr vissnade den ena på en vecka. Hur svårt ska det vara att hålla liv i Hortensior egentligen. Men som tur var hade jag fått en fin rosa av min svägerska som jag kunde ta några av.


Här kommer en liten guide på hur jag gjort:

Det som behövs är mjuk ståltråd att fästa blommorna med, en sax, ett snöre att hänga upp kransen med och antingen en färdig stomme eller hård ståltråd att göra en egen ring av. 

Börja att klippa av blommorna med så kort stjälk som möjligt. Tänk på att blommorna måste sitta ganska tätt då de krymper lite när de torkar. Sen är det bara att sätta blomma efter blomma och vira den mjuka stråltråden runt. Tänk på att täcka sidorna också så den blir fin från alla håll. Det går åt fler blommor än man tror och jag hade behövt en liten rackare till men fick imporovisera med några lite halvt vissna mot slutet. Men det gick det med. Jag hängde sen ett hampasnöre längst upp! 

Tada! Färgsprakande i rosa och vinrött blev det. Hoppas, hoppas den torkar fint nu. Ska hänga ut den på dörren sen så ska ni få se! 


Gilla gärna på hjärtat 💛

Grönt mot grått

Vad härligt det blev med lite grönt i köket! Så mjuka och sköna att torka sig på de där handdukarna. Där ser ni den andra knopplisten. Vi satte den nära diskhon för kökshanddukarna som innan hängde på dörrknoppen. Vilken kväll vi fick med sol. Jozef klippte gräset, Leo styrde i sin lekstuga han fick nu när han fyllde och jag pysslade lite och plockade av tomater där ute! 


Ser fram emot helg nu med knatteskutt, middag hos vänner och trädgårdsbestyr!