Att göra en Hortensiakrans

Nu har jag äntligen fått till min krans av Hortensia! Hade köpt höstigt blå och vinröda krukväxter men tyvärr vissnade den ena på en vecka. Hur svårt ska det vara att hålla liv i Hortensior egentligen. Men som tur var hade jag fått en fin rosa av min svägerska som jag kunde ta några av.


Här kommer en liten guide på hur jag gjort:

Det som behövs är mjuk ståltråd att fästa blommorna med, en sax, ett snöre att hänga upp kransen med och antingen en färdig stomme eller hård ståltråd att göra en egen ring av. 

Börja att klippa av blommorna med så kort stjälk som möjligt. Tänk på att blommorna måste sitta ganska tätt då de krymper lite när de torkar. Sen är det bara att sätta blomma efter blomma och vira den mjuka stråltråden runt. Tänk på att täcka sidorna också så den blir fin från alla håll. Det går åt fler blommor än man tror och jag hade behövt en liten rackare till men fick imporovisera med några lite halvt vissna mot slutet. Men det gick det med. Jag hängde sen ett hampasnöre längst upp! 

Tada! Färgsprakande i rosa och vinrött blev det. Hoppas, hoppas den torkar fint nu. Ska hänga ut den på dörren sen så ska ni få se! 


Gilla gärna på hjärtat 💛

#1 - Josefine Ryde

Så fint!
Tips från en florist, om du vill att den ska torka som du skriver så använd hösthortensia! Lättaste sättet att se om det är hösthortensia är att de oftast har lite mörkare och murrigare färger och känns lite hårdare om man känner på dem!

Svar: Åh tack för det tipset!!
Beata Nison

#2 - Magdalena

hej! Ett tips på hur jag får mina hortensior att klara sig inne: låt de aldrig torka ut samt när du vattnar så sänk ner dom i ett vattenbad och ta upp de när de har sluttat bubbla. Där mina står blir det ungefär två gånger i veckan :)

Svar: Har försökt just detta med vattenbad men det hjälper inte här hemma :( Står dina lite mörkare med?
Beata Nison