UA-92102508-1 Beatas.se - Inredning i 30-talshuset - february 2018

Från avokado i Peru till växt i Sverige


(null)

(null)

(null)


Hurra! Det här är rätt coolt. Min svägerska Karlas mormor har världens avokado-odling i Peru och därifrån fick jag också just världens godaste avokado i höstas som jag åt med citronpeppar på en knäcke, njutning! I vilket fall sparade jag den stora kärnan och har vårdat den med kärlek där i vasen sedan dess. & titta nu, den har tagit sig och fått blad! Snart dags att plantera i kruka. Så glad att just denna tog sig eftersom den rest ända från "släkt" i Peru till mig. Fint minne!

Tips på hur jag lyckats;
Plantan till höger i bild är också en avokado, från affären =) Tycker de blir så fina med sina stora blad! Jag har haft fler kärnor på tillväxt men inte alla har tagit sig. Dessa två lyckade kärnor har jag tagit direkt från frukten, skalat bort det bruna ytterhöljet på för att sedan sätta tandpetare i och ner i vatten med själva "tutten" uppåt. Viktigast är att halva kärnan alltid är i vatten, så fyll på ofta! & låt den stå väldigt ljust och soligt! & ha för guds skull tålamod - det kan ta flera månader innan själken spricker upp! 

Min fina kanna hittar ni förresten här! (Adlink)


Leklåda på hjul
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Min fina sockerlåda jag loppat för flera år sedan har inte riktigt kommit till användning förutom att den stått och varit fin på ett skåp. Men nu kom jag på att skruva dit hjul och lägga leksaker i på Zackarias rum. Bara en sån enkel sak gör en låda lite roligare! Måste bara lacka den med en matt lack som inte märks av men skyddar små tassar mot stickor. Tips på lack?

Känns långt borta nu men vips så ligger han väl där på lekmattan och kravlar sig fram till lådan. Jag menar han har faktiskt börjat le medvetet och räcka ut tungan när vi gör det. Bara det. De där leendena får en ju att smälta totalt alltså! 
My newborn
I samarbete med Natasha Photography

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Titta, mitt lilla gull! 

Är så glad att jag förevigade en alldeles nyfödd liten Zackarias hos Natasha Photography när han bara var två veckor gammal. Här är lite av resultatet och jag älskar det! Så himla sött att man smälter. Kan verkligen rekommendera Natalie som står bakom fotograferingen. Så duktig med bebisar, hennes lugn och förmåga att söva och lägga dem i position var beundransvärt! Bebisen ska gärna vara mellan 5-14 dagar gammal när man gör en nyföddfotografering. 

Det här lilla sötfröet är nu dryga månaden och har fått in rätt bra rutiner redan. Som en Skalman med mat- och sovklocka. Han är precis som sin storebror var, en sovbebis. Får väl se om det håller i sig. Idag firade vi livet lite med en brunch jag och Jozef och den där lille skiten sov precis hela tiden. Så glad att ha fått ännu en att älska!