2017 som gravid
(null)

(null)


(null)

Har ju större delen av det här fina året burit runt på vårt andra barn! Det började med fyrverkerier på Valborg och kanske, kanske avslutas med fyrverkerier på självaste Nyårsafton imorgon. Minns att vi tänkte så när vi stod där med Leonard och våra vänner och tittade när det sprakade på himlen och vi dagarna innan hade plussat. Så lustigt att vi är framme där nu.

En graviditet helt olik den tidigare skulle det bli. Inte konstigt att vi trodde det var en tjej där inne först. Jag är också en sån som måste testa alla skrönor och verkligen allt tydde på det. Precis som all skrock stämde så bra när Leonard låg i min mage. Väl på ultraljudet såg vi ingenting (Leonard visade paketet med en gång) men barnmorskan kunde se och överraskade med en liten pojke. Så himla självklart att Leonard skulle få just det - en lillebror. En lillebror som han nu valt namn åt och längtat efter så länge. 

Så älskad redan där inne magen och jag kan knappt bärga mig längre. Vem är det där inne? Är det en ny liten Leo? I vilket fall ett nytt litet liv att älska och dela med en förväntansfull storebror. Så annorlunda allt kommer bli. Nervös för tvåbarnslivet men målbilden just nu är självklart första mötet för bröderna! Som jag ser fram emot det. 

I "smyg" har vi faktiskt hoppats på en januaribebis, inte för att det egentligen spelar någon roll men för att det känns lättare att fylla först än sist på året. Nu är det de sista skälvande timmarna innan 2017 blir 18 och det har aldrig varit så nära. Lägger mig skapligt nervös här nu för sista gången det här året och med nya känningar nedåt, fast det har han ju lurat oss med tidigare också. Det är bara så spännande! Som han hållt oss på halster hela december. Ska vi få skåla in det nya året eller ska han komma imorgon som en annan raket?